I've NEVER led a PERFECT life . There have been UPS and DOWNS , and there were times when SUPERFICIAL people tried to BREAK me .. Blog ini bersifat Universal .. If anyone we're offended by my words , a thousand apologize .. But again.Its my blog and my right to say anything .. A THOUSAND THANK YOU FOR THOSE WHO ARE VISITING MY BLOG ..

MAAF , KERANA BLOG INI MENGGUNAKAN LOGHAT SABAH ..

13 WAKTU MUSTAJAB UNTUK BERDOASelain usaha dan tawakal atau yang kita sebut sebagai ‘DUIT’, Doa ialah satu-satunya cara untuk kita mencapai sesuatu hajat kita dengan memohon kepada ALLAH. Tetapi harus juga diingat, Doa tanpa usaha ibarat bahtera tanpa nakhoda semata-mata. Ada waktu-waktu tertentu paling mustajab untuk berdoa kepada ALLAH S.W.T. Diantaranya ialah:

1.Malam Lailat-Qada.
2.Ketia hujan turun.
3.Ketika memulakan dan selesai solat.
4.Ketika berhadapan dengan barisan musuh di medan perang.
5.Di tengah malam.
6.Diantara azan dan iqamah.
7.Ketika sujud dalam solat.
8.Ketika iktidal akhir dalam sohatlat.
9.Ketika khatam (tamat) 30 juz al-Quran.
10.Sepanjang malam terutama sepertiga awal dan sepertiga akhir (waktu sahur).
11.Malam jumaat dan sepanjang hari jumaat kerana mengharapkan bersua dengan saat ijabah (diperkenankan doa) yang terletak diantara terbit fajar hingga terbenam matahari pada hari jumaat.
12.Diantara waktu Zuhur dan Asar.
13.Waktu khutbah Jumaat ketika khatib duduk sebentar.

0 comments:

Post a Comment

KERATAN NOTIS

1. Sila Komen Dalam Bahasa Melayu / Ingelish Yang Mudah Difahami

2. Tinggalkan Alamat Blog / Email Jika Perlu

SEGALA KOMEN YANG DITULIS ATAS TANGGUNGJAWAB ANDA SENDIRI. PEMILIK AJTR TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS SEBARANG KOMEN YANG DITULIS OLEH PEMBACA DI AJTR INI.