I've NEVER led a PERFECT life . There have been UPS and DOWNS , and there were times when SUPERFICIAL people tried to BREAK me .. Blog ini bersifat Universal .. If anyone we're offended by my words , a thousand apologize .. But again.Its my blog and my right to say anything .. A THOUSAND THANK YOU FOR THOSE WHO ARE VISITING MY BLOG ..

MAAF , KERANA BLOG INI MENGGUNAKAN LOGHAT SABAH ..

RETIRED KEJAP




Aku mo retired kejap ni, bz tahap gaban + dewa skang, bukan banyak mana pun subjek aku amik semester ni, tapi subjek yang aku amik semester ni treat aku untuk working harder for better future so aku pun go on laaa, subjek matematik killer paper bagi aku, sebab dari dulu-dulu lagi memang aku lemah subjek ni, dan kerana itu, i need bekerja keras, hahax..

Ya aku sibuk tahap gaban skang ni, exam pun rushing, tiap bulan ada exam, pening wooo.. before exam kena bayar hutang kalau tak, tak dapat amik exam, arggg ! da la aku bayar secara private.. orang stress nak exam, aku stress memikir bayaran, kesian aku ! tu la padahnya, malas belajar, never regret, learn from mistakes, keep walking, till ur dream come true..

Tapi, alhamdulillah, pointer pun makin naik daaa, dari 2.++ pegi 3.++, tak sia-sia jugak suma tu, sebab aku yakin Allah bayar tiap keringat yang mengalir dari tubuh badan kita, insyallah..

Semester ni, memang aku busy glerrr, eventhough my subjek just 2, hingga kekadang, sms yang masuk di hp TERabai dan terlupa aku mo membalasnya, sorry k? ahaaa..

Menghitung hari aku, puasa pun x lama lagi.. alhamdulillah, boleh diet cara TERbaik, haha.. tapi sebelum puasa, ada lagi tarikh yang penting bagi aku akan muncul, nampaknya, aku akan meningkat dewasa beberapa hari lagi, i wish my dream come true, than, x payaha la lagi aku TERpinjam-pinjam pc kawan untuk buat programing, hahax..



Dont be confused, try to rilex.. cool down..

‘Son, don’t let somebody tell you, you can’t do something. If you have a dream. You need to protect it, son. Even from me"


So, harap korang faham dengan maksud proverbs diatas dan faham keadaan aku yang sangat-sangat sibuk. Peargh. Dunia ini sementara. Kenapa orang sibuk mengejar apa yang ada diatasnya. Aku pun tak faham. Seperti dalam cerita 3 Idiots, siapa yang kalah dalam perlumbaan itu, maka dia akan tertinggal selamanya. Hakikatnya, ketinggalan dan gagal itu lebih baik dari berlumba tanpa fahami tujuan sebenar kemenangan perlumbaan itu.

Malas aku taip panjang, karang banyak plak masa TERbuang, kan? hehe, by the way, thnx 4 keep reading.. Cheers !

3 comments:

jovic ferera said...

bha gud luck.... adk doakn abg mil berjaya d luar sana......
byk2 kn bdoa n solat hajat .....
insyallah abg akn berjaya....
gud luck ......

Afzainizam said...



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME—WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

biasa lah exame kan kena kerja keras baru peroleh kejayaan... moga berjaya

Limza ® said...

thnx guys .. :)

Post a Comment

KERATAN NOTIS

1. Sila Komen Dalam Bahasa Melayu / Ingelish Yang Mudah Difahami

2. Tinggalkan Alamat Blog / Email Jika Perlu

SEGALA KOMEN YANG DITULIS ATAS TANGGUNGJAWAB ANDA SENDIRI. PEMILIK AJTR TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS SEBARANG KOMEN YANG DITULIS OLEH PEMBACA DI AJTR INI.