I've NEVER led a PERFECT life . There have been UPS and DOWNS , and there were times when SUPERFICIAL people tried to BREAK me .. Blog ini bersifat Universal .. If anyone we're offended by my words , a thousand apologize .. But again.Its my blog and my right to say anything .. A THOUSAND THANK YOU FOR THOSE WHO ARE VISITING MY BLOG ..

MAAF , KERANA BLOG INI MENGGUNAKAN LOGHAT SABAH ..

KENAPA ALLAH BERKATA JANGAN

Janganlah.. Jangan..!

1). Jangan sengaja lewatkan solat. Perbuatan ini ALLAH / Tuhan tidak suka. Kalau tertidur lain cerita.

2). Jangan tidur selepas solat subuh, nanti rezeki menjadi mahal, kerana berpagi-pagi itu membuka pintu rezeki.3). Jangan makan tanpa membaca "Bismillah" & Doa Makan, nanti rezeki kita di kongsi syaitan.

4). Jangan menangguh taubat setelah berbuat dosa, kerana mati tidak mengira masa, waktu, hari, umur dan tempat.

5). Jangan ego untuk meminta maaf kepada ibu bapa, kawan, sahabat, abang, adik, kakak, ahli keluarga dan sesiapa sahaja sekiranya memang kita yang bersalah.

6). Jangan mengumpat sesama rakan taulan, nati rosak persahabatan, kita yang tidak bahagia.

7). Jangan lupa bergantung pada ALLAH / Tuhan kamu dalam setiap kerja yang kita buat. takut apabila berjaya kita menjadi sombong dan bila gagal kita kecewa pula.

8). Jangan suka menganiaya sesama sendiri, kerana doa orang teraniaya cepat termakbul.

9). Jangan bakhil / kedekut untuk bersedekah, kerana sedekah itu boleh memanjangkan umur dan memurahkan rezeki kita.

10). Jangan pertikaikan kenapa ALLAH / Tuhan itu berkata JANGAN. Kerana semua itu untuk kebahagiaan kita sendiri, sebab ALLAH / Tuhan itu Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk hamba ciptan-Nya samada yang di langit atau yang di bumi.

0 comments:

Post a Comment

KERATAN NOTIS

1. Sila Komen Dalam Bahasa Melayu / Ingelish Yang Mudah Difahami

2. Tinggalkan Alamat Blog / Email Jika Perlu

SEGALA KOMEN YANG DITULIS ATAS TANGGUNGJAWAB ANDA SENDIRI. PEMILIK AJTR TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS SEBARANG KOMEN YANG DITULIS OLEH PEMBACA DI AJTR INI.